29. marca 2024

Začiatok novej sezóny 2017/18

Po letnom období sa nám priblížil vstup do novej sezóny, ktorá bude našou v poradí piatou sezónou a druhou v ktorej sa predstavíme v extralige žien.

Na ľad sme vykorčuľovali začiatkom augusta.

Dievčatá oddýchnuté mohli začať prípravu na novú sezónu. V tomto prípravnom období sme si dohodli dva prípravné zápasy proti dievčatám zo Žiliny, ktoré síce ako družstvo v extralige žien neštartujú, ale hosťujú v klube MHK Martin.

Prvý zápas sme si dohodli na domácom ľade v Crow aréne dňa 19.8.2017.

Vtedy sme nemali tušenie aká posila pricestuje do Košíc spolu s Blakom Kesselom, ktorý bude obliekať dres HC Košice v nasledujúcej sezóne. Jeho manželka Courtney Birchard Kessel, ktorá v drese Canady vybojovala titul majsterky sveta,  sa rozhodla, že v Košiciach našim dievčatám odovzdá svoje skúsenosti a bude v našom drese hrať aj v extralige žien.

Hneď v prvom zápase ukázala svoje kvality a pri našom víťaznom zápase, ktorý sme vyhrali v pomere 7:5 si pripísali 3 góly a 4 asistencie.

Vo veľmi dobrom svetle sa ukázala aj naša mladá posila z HC Košice Nina Hudáková, ktorá skórovala trikrát a jeden gól strelila Jana Ujlakiová.

Druhý zápas sme odohrali v Žiline. V tomto zápase sa nám síce nepodarilo zvíťaziť, ale v príprave je dôležité skúšať a hľadať to správne zloženie družstva. Veľa dievčat ešte dovolenkovalo, tak dostali priestor aj mladšie dievčatá. Tento zápas sme prehrali v pomere 10:3, kde dvakrát skórovala Courtney Kessel a premiérový gól zaznamenala aj naša nová hráčka Lívia Hajrová.

Fotogalériu zo zápasov nájdete na našej fb stránke

https://www.facebook.com/pg/icedreamkosice/photos/?tab=album&album_id=1533256703400280

https://www.facebook.com/pg/icedreamkosice/photos/?tab=album&album_id=1540282662697684

Po týchto zápasoch na nás čaká súťažné obdobie, keď už 10. septembra  o 13:30 odohráme v tréningovej hale Steel arény prvý ligový zápas proti silnej Šarišanke Prešov.

Rozlosovanie a výsledky zápasov nájdete na webovej stránke https://www.hockeyslovakia.sk/sk/stats/results-date/615

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*